30 Νοε 2008

“Καταποντίστηκε λόγω αλαζονείας η Ατλαντίδα”


«Μύθος η πραγματικότητα»; Έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από τότε που ο Πλάτωνας παρουσίασε στα έργα του Τίμαιος και Κριτίας την ιστορία της «χαμένης πόλης», και όμως η Ατλαντίδα – κινούμενη ανάμεσα στην αλήθεια και το θρύλο - εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο και να εξάπτει τη φαντασία…

Στο δεύτερο διεθνές συνέδριο με τίτλο «Atlantis 2008 - Η υπόθεση της Ατλαντίδας: Αναζητώντας τη χαμένη γη», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών πριν από λίγες ημέρες με τη συμμετοχή επιστημόνων από την Ελλάδα και τον κόσμο, ακούστηκαν απόψεις για τη λύση του μυστηρίου.
Από την έρευνα της Θεόπης Παρισάκη, αναπληρώτριας καθηγήτριας του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., προκύπτει ότι στο πλατωνικό έργο είναι δυνατό οι λέξεις «μύθος» και «λόγος» άλλοτε να χρησιμοποιούνται σε αντιδιαστολή μεταξύ τους και άλλοτε το ίδιο χωρίο να είναι ταυτόσημες.
Η διήγηση της Ατλαντίδας εμφανίζεται σαν να βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος από τα οποία προκύπτει ένα ηθικό δίδαγμα. Περιγράφει τον πόλεμο της αρχαίας ευνομούμενης Αθήνας με τη μεγάλη θαλάσσια επεκτατική δύναμη της Ατλαντίδας έξω από τις Ηράκλειες στήλες στον Ατλαντικό ωκεανό, η οποία ηττήθηκε από τους αρχαίους Αθηναίους όταν υπέπεσε σε ηθικό εκφυλισμό. Κυριευόμενη από το πάθος της πλεονεξίας και της αλαζονείας η Ατλαντίδα μετά την ήττα της καταποντίστηκε από μεγάλη φυσική καταστροφή.
Αν συγκρίνουμε την αφήγηση της Ατλαντίδας με άλλους μύθους που χρησιμοποιεί ο Πλάτων, διαπιστώνουμε ότι σε κανέναν δεν αναφέρει τόσες λεπτομέρειες ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο μετάδοσής του και δεν κάνει τόση προσπάθεια να πείσει για την αλήθειά του. Στο έργο του «Τίμαιος, ο Πλάτων χαρακτηρίζει την ιστορία της Ατλαντίδας «παράδοξη και απόλυτα αληθινή».
Η ιστορία της «χαμένης πόλης» κινείται ανάμεσα στην αλήθεια και το θρύλο, αλλά δεν παύει να είναι μια σημαντική ιστορική πηγή. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι υπήρξε και πού ακριβώς βρισκόταν. Παρόλα αυτά, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού και της αρχαίας Θήρας ταυτίζεται με τη χαμένη Ατλαντίδα.


Πηγή:cosmo.gr

28 Νοε 2008

Απεβίωσε ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου


Σε ηλικία 115 ετών άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη (26/11) η αμερικανίδα Έντνα Πάρκερ, η οποία είχε καταγραφεί ως ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Η Πάρκερ πέθανε στο σπίτι της στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό από την Ομάδα Ερευνών Γεροντολογίας. Ήταν 115 ετών και 220 ημερών στο σπίτι της, στο Σέλμπιβιλ της Ιντιάνα. Είχε γεννηθεί στις 20 Απριλίου 1893.
Το ρεκόρ του γηραιότερου ανθρώπου κατέχει πλέον η Μαρία ντε Ζεζούς από την Πορτογαλία που είναι λίγους μήνες μικρότερη από την Πάρκερ αφού γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1893.


Πηγή: cosmo.gr

27 Νοε 2008

Αποτελεσματικό φάρμακο κατά της ημικρανίας


Τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη σε 81 νοσοκομεία της Ευρώπης και της Αμερικής έδωσαν ελπίδες σε αυτούς που πάσχουν από ημικρανίες.

Οι ασθενείς ακολούθησαν μια θεραπεία που βασίζεται στο φάρμακο Telcagepant, το οποίο αν και νέο αποδείχτηκε ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του πόνου σε σχέση με τα υπάρχοντα φάρμακα. Μάλιστα δεν δημιουργεί και παρενέργειες.
Οι έρευνες οδήγησαν στην ανάπτυξη του νέου φαρμάκου που ενεργεί στο ανθρώπινο σύστημα με διαφορετικό τρόπο από τις υπόλοιπες θεραπείες.
Το νέο φάρμακο διακόπτει την ακολουθία των χημικών αντιδράσεων που προκαλούν τους έντονους πόνους σε διαφορετικό σημείο από εκείνο στο οποίο επεμβαίνουν τα υπόλοιπα φάρμακα.
Στο τέλος της έρευνας ανακαλύφθηκε ότι το νέο φάρμακο όχι μόνο μειώνει τον πόνο αλλά εμποδίζει ολοκληρωτικά την επανεμφάνισή του.


Πηγή: cosmo.gr

“Οι πρώτες χελώνες δεν είχαν καβούκι”!!!!


Οι χελώνες δεν είχαν πάντα καβούκι, όσο παράξενο και αν φαίνεται αυτό.

Επιστήμονες ανακάλυψαν στη νοτιοδυτική Κίνα το παλαιότερο απολίθωμα χελώνας που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής και βρήκαν ότι αυτή ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Για την ακρίβεια δεν έχει κάτι το οποίο σήμερα αποτελεί σήμα κατατεθέν της – το καβούκι.
Το απολίθωμα το οποίο έχει ηλικία 220 εκατομμυρίων χρόνων, δείχνει ότι το θωρακικό κέλυφος της χελώνας αναπτύχθηκε πολύ πριν από το καβούκι της πλάτης. Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων το εμπρόσθιο κέλυφος ήταν προέκταση των πλευρών του σκελετού των χελωνών, αλλά την πλάτη τους κάλυπτε μόνο δέρμα. Θεωρείται ότι οι χελώνες ανέπτυξαν αυτό το θωρακικό κέλυφος καθώς τις προστάτευε κατά την κολύμβηση από επιθέσεις.
Η χελώνα στην οποία ανήκει το απολίθωμα του Γκουανγκλίνγκ της ΝΔ Κίνας θεωρείται ο πρόγονος όλων των σύγχρονων χελωνών και διαφέρει σημαντικά από τις χελώνες όπως τις γνωρίζουμε όχι μόνο στο καβούκι αλλά και ως προς το ότι διαθέτει δόντια και μακριά ουρά.
Ο καθηγητής Γου από το Καναδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο οποίος ανήκει στους πρώτους που εξέτασαν το απολίθωμα λέει ότι με την ανακάλυψή αυτή, ξεκαθαρίζει η εικόνα για το πώς αναπτύχθηκαν οι χελώνες μέσα στους αιώνες.
«Από το 1800 έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες για το πώς οι χελώνες ανέπτυξαν το καβούκι τους. Τώρα που διαθέτουμε το απολίθωμα από το πρώτο γνωστό μέχρι σήμερα είδος χελώνας, μαθαίνουμε ότι αυτό αναπτύχθηκε από το στήθος προς την πλάτη και όχι από τα κόκαλα της ράχης όπως θεωρείτο» αναφέρει στο BBC.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή η εκδοχή υποστηρίζεται και από τον τρόπο που τα έμβρυα των χελωνών αναπτύσσουν το μικρό τους καβούκι . Στα μικρά χελωνάκια αναπτύσσεται πρώτα το κέλυφος του στήθους και μετά το καβούκι της πλάτης.


Πηγή: cosmo.gr

26 Νοε 2008

Η ευχή ενός ετοιμοθάνατου παιδιού


Ήταν μόλις 11 ετών και έπασχε από λευχαιμία. Βρισκόταν στο τελικό στάδιο της ασθένειας και οι γιατροί του έδιναν ελάχιστο χρόνο ζωής. Η τελευταία του ευχή πριν φύγει από τη ζωή, ήταν να βοηθήσει τους συνανθρώπους του…

Όταν ο Μπρέντεν Φόστερ από το Σιάτλ έμαθε ότι είχε μόλις δύο εβδομάδες ζωής, δεν ζήτησε κανένα ακριβό παιχνίδι ούτε διακοπές στη Ντίσνεϊλαντ. Αυτό που θέλησε να κάνει ήταν να βοηθήσει τους αστέγους.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, όταν κάποια μέρα επέστρεφε στο σπίτι του από το νοσοκομείο, είδε μαζεμένους κάποιους αστέγους και σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να τους πάει κάτι. Έτσι αποφάσισε να περάσει τις τελευταίες ημέρες της σύντομης ζωής του, βοηθώντας τους.
Ο Μπρέντεν μπόρεσε να το κάνει επί δύο εβδομάδες μέχρι την περασμένη Παρασκευή, όταν άφησε την τελευταία του πνοή. Η ευχή του, ωστόσο, ευαισθητοποίησε αρκετούς συμπολίτες του, οι οποίοι συνέχισαν το έργο που εκείνος είχε ξεκινήσει.

Πηγή: cosmo.gr

Η λακ “βλάπτει σοβαρά την υγεία”


Από το Λονδίνο έρχονται τα “άσχημα νέα” για τη γυναικεία ομορφιά και τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών από τα προϊόντα ομορφιάς όπως εκείνο της λακ.

Οι Βρετανοί αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι έγκυες γυναίκες που καταναλώνουν λακ για τον καλλωπισμό των μαλλιών τους έχουν διπλάσια ή τριπλάσια πιθανότητα να αποκτήσουν γιο με υποσπαδίαση, μια ανωμαλία που εμφανίζεται ουρογεννητικόσύστημα.
“Περαιτέρω μελέτες θα δείξουν το γιατί οι γυναίκες που βρίσκονται στο πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης και εκτίθενται σε λακ αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο στη γέννα τους”, λένε οι επιστήμονες του Imperial College στο Λονδίνο, με τον επικεφαλής του τμήματος PaulElliot να δηλώνει ότι “τα αγόρια που θα γεννηθούν με υποσπαδίαση -αποτέλεσμα της χρήσης λακ- σημαίνει ότι η έξοδος της ουρήθρας τους βρίσκεται στην κάτω επιφάνεια του πέους τους αντί μπροστά. Μια πάθηση που αντιμετωπίζεται χειρουργικά τον πρώτο χρόνο της γέννησης του παιδιού”.
Κατά τους επιστήμονες πρέπει να δοθούν νέες οδηγίες στις κομμώτριες αλλά και γενικότερα στις γυναίκες που χρησιμοποιούν λακ προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο μέλλον.
Τέλος, η συγκεκριμένη μελέτη διεξήχθη τηλεφωνικά, όπου ρωτήθηκαν 471 γυναίκες με γιους που έπασχαν από υποσπαδίαση αλλά και 490 γυναίκες με παιδιά χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα διευκρινίστηκε ότι οι γυναίκες, που ήταν κομμώτριες, και χρησιμοποιούσαν λακ είχαν δυο ή τρεις φορές πιθανότητες για να αποκτήσουν γιο με υποσπαδίαση.


Πηγή:cosmo.gr

Τεράστιοι παγετώνες κάτω από την επιφάνεια του Άρη


Από το ραντάρ του δορυφόρου Mars Reconnaissance Orbiter της NASA έγιναν ορατοί παγετώνες, κρυμμένοι κάτω από κορυφογραμμές και απότομους βράχους, που βρίσκονται στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Όπως φαίνεται στην δεξιά εικόνα, σήμερα οι πάγοι έχουν σκεπαστεί με χώμα και πέτρες. Στην αριστερή πλευρά φαίνεται πώς ήταν η περιοχή πριν σκεπαστεί με φερτά υλικά.

Η πληροφορία αυτή έρχεται να προστεθεί στις παλιότερες ανακαλύψεις περί τεραστίων θαλασσών που κάλυπταν παλιότερα μεγάλες εκτάσεις του Άρη.
Σύμφωνα με την τωρινή ανακάλυψη, λέγεται ότι ο όγκος των παγετώνων υπολογίζεται γύρω στα 20.000 κυβικάχιλιόμετρα, δηλαδή νερό που μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη με ένα πάχος στρώματος 20 εκατοστών.
Οι παγετώνες υπολογίζονται σε εκατοντάδες, πάχους ενός χιλιομέτρου, και ανακαλύφθηκαν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη Άρη, κάτω από ένα λεπτό βραχώδες στρώμα, ανάμεσα τους και η περιοχή “Ελλάς” στο νότιο ημισφαίριο.
Πάντως για τους επιστήμονες η ανακάλυψη αυτή είναι ιδιαίτερη χρήσιμη, διότι τα αποθέματα νερού μπορούν να χρησιμεύσουν για τις επανδρωμένες αποστολές είτε ως πόσιμο νερό είτε για παραγωγή καυσίμου.
Σύμφωνα με τον καθηγητή γεωφυσικής του Πανεπιστημίου του Τέξας και επικεφαλής της έρευνας Τζον Χολτ “αν στο μέλλον πρόκειται να στήσουμε μια βάση στο διάστημα, θα το κάνουμε μόνο δίπλα σε μια πηγή νερού, η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη για την κάλυψη πολλών αναγκών μας. Η περιοχή αυτή, μάλιστα, μπορεί να χρησιμεύσει για αυτό τον σκοπό”.


Πηγή: cosmo.gr

Τα worms στρέφονται εναντίον των κοινωνικών δικτύων


Τα Εργαστήρια Panda έχουν ανιχνεύσει το Boface.G, ένα νέο worm που χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και MySpace για τη διάδοσή του.

Αυτό το worm ταχυδρομεί μια σύνδεση με ένα πλαστό βίντεο του YouTube στο προφίλ ή στη λίστα επαφών των μολυσμένων χρηστών. Εναλλακτικά, στέλνει στις επαφές των μολυσμένων χρηστών ένα προσωπικό μήνυμα με την σύνδεση.
Όταν προσπαθούν να δουν το βίντεο (που φαίνεται να προέρχεται από έναν από τους φίλους τους) οδηγούνται σε ιστοσελίδες όπου ενθαρρύνονται να πραγματοποιήσουν λήψη μιας ενημέρωσης του Flash Player προκειμένου να το δουν. Εντούτοις, εάν το κάνουν, θα αφήσουν ένα αντίγραφο του worm να εισχωρήσει στους υπολογιστές τους και θα μολύνουν όλες τις επαφές τους.
Σύμφωνα με τα Εργαστήρια Panda (PandaLabs), ένα από τα δύο κοινωνικά δίκτυα που βρίσκονται υπό επίθεση έχει λάβει ήδη μέτρα για την προστασία των χρηστών από αυτό το malware.

Πηγή: cosmo.gr

19 Νοε 2008

Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμή του «Διαπλανητικού Ίντερνετ»

Την πρώτη πετυχημένη δοκιμή για ένα νέο φιλόδοξο επικοινωνιακό δίκτυο, που θα επεκτείνεται στο «βαθύ διάστημα» και θα βασίζεται στο μοντέλο του επίγειου Ίντερνετ, πραγματοποίησε η NASA.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας για το έργο αυτό, Αντριαν Χουκ, «είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας τελείως νέας υποδομής διαστημικών επικοινωνιών, ενός Διαπλανητικού Ίντερνετ».
Όπως μετέδωσε το Associated Press, κατά το πρώτο τεστ, οι μηχανικοί της NASA χρησιμοποίησαν ένα νέο λογισμικό που ονομάζεται «Δικτύωση Ανεκτική σε Διακοπές» (Disruption-Tolerant Networking - DTN), για να μεταδώσουν δεκάδες διαστημικές εικόνες προς και από το διαστημόπλοιο Epoxi της NASA (βρίσκεται καθ΄όδον προν τον κομήτη 'Xάρτλεϊ 2'), όταν ήταν σε απόσταση περίπου 32,4 εκατ. χλμ. από τη Γη.
Το λογισμικό αυτό, που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντέχει σε καθυστερήσεις, διακοπές και άλλες ανωμαλίες, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Βιντ Σερφ, αντιπρόεδρο της Google. Το DTN χρησιμοποιεί μια μέθοδο διαφορετική από το κανονικό πρωτόκολλο του Ίντερνετ (το TCP/IP), στο σχεδιασμό του οποίου είχε επίσης συμμετάσχει ο Σερφ.

Το DTN, αντίθετα με το TCP/IP, δεν προϋποθέτει μια συνεχή επικοινωνία δεδομένων μεταξύ αποστολέα και παραλήπτη, καθώς συχνά στο διάστημα μπορεί να υπάρξει διακοπή μετάδοσης, όταν π.χ. ένα διαστημόπλοιο κρύβεται από έναν πλανήτη ή συμβαίνουν ηλιακές καταιγίδες.
Σύμφωνα με τη NASA, για παράδειγμα, η καθυστέρηση αποστολής/λήψης δεδομένων προς και από τον Αρη κυμαίνεται μεταξύ 3,5 - 20 λεπτών με την ταχύτητα του φωτός. Όταν ένα «πακέτο» δεδομένων δεν κατορθώνει να φθάσει στον προορισμό του για οποιονδήποτε λόγο, τότε δεν απορρίπτεται, αλλά περιμένει υπομονετικά σε έναν κόμβο του διαστημικού δικτύου μέχρι να μεταδοθεί με ασφάλεια από άλλο κόμβο στον τελικό χρήστη.
Μέχρι σήμερα, οι αρμόδιοι τεχνικοί και επιστήμονες στο έδαφος πρέπει χειροκίνητα να προγραμματίζουν τις συνδέσεις για λήψη/αποστολή δεδομένων και να δίνουν οι ίδιοι τις εντολές για το ποια δεδομένα θα σταλούν, πότε και που. Τώρα, με το υπό ανάπτυξη διαστημικό δίκτυο, όλα πια θα γίνονται αυτόματα.
Το πρώτο δοκιμαστικό διαπλανητικό δίκτυο περιλάμβανε δέκα κόμβους: έναν στο διαστημόπλοιο Epoxi και άλλους εννέα στη Γη και σε δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας. Όπως ανακοίνωσε η NASA, ένα επόμενο τεστ, που θα περιλαμβάνει στο δίκτυο και το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τη NASA, το Διαπλανητικό Ίντερνετ θα καταστήσει εφικτά πολλά διαφορετικά είδη διαστημικών αποστολών, π.χ. με την ταυτόχρονη συμμετοχή πολλαπλών διαστημικών σκαφών, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει μελλοντικά να υπάρξουν αξιόπιστες επικοινωνίες μεταξύ της Γης και αστροναυτών στη Σελήνη.



Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

18 Νοε 2008

Ευερέθιστο έντερο: “Οι παραδοσιακές θεραπείες καλύτερες από τα φάρμακα”



Οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείες μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα για το «σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου» από την φαρμακευτική αγωγή, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται από το BBC.


Το «σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου» αν και ευρύτερα δεν είναι μια γνωστή ασθένεια, είναι όμως εξαιρετικά ενοχλητική και έχει πολύ δυσμενή αποτελέσματα στη ζωή των πασχόντων – τόσο λόγω ταλαιπωρίας, όσο και διότι αναγκάζονται να απομονώνονται από το κοινωνικό περιβάλλον.
Πρόκειται για μια πάθηση που δεν είναι επικίνδυνη ως προς την εξέλιξή της – π.χ. ένας άνθρωπος που υποφέρει από ΣΥΕ δεν κινδυνεύει να πάθει καρκίνο ή κάποια άλλη πάθηση του εντέρου, απλά ειναι έντονα δυσάρεστη. Χαρακτηριστικά της είναι η έντονη κινητικότητα των εντέρων, ο πόνος, το φούσκωμα και η συνεχής δυσφορία. Συχνά παρουσιάζεται και διαταραχή στα περιττώματα – με διάρροια ή δυσκοιλιότητα-. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κύρια αιτία του συνδρόμου είναι το έντονο άγχος που σωματοποιείται ενώ άλλες έρευνες δείχνουν γενετικά αίτια.
Τα επίσημα στοιχεία λένε ότι από το σύνδρομο πάσχουν περίπου 5% με 20% του πληθυσμού – ενώ περισσότερα είναι τα κρούσματα στις γυναίκες. Η πάθηση είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη γιατί δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο φάρμακο που να έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό. Επίσης, γνωστή δεν είναι η αιτία της πάθησης και οι γιατροί συνιστούν για την αντιμετώπισή της από αλλαγή στη δίαιτα μέχρι αντικαταθλιπτικά φάρμακα και εναλλακτικές θεραπείες.
Η νέα έρευνα που μελέτησε την επιρροή των «γιατροσοφιών» αλλά και άλλων παραδοσιακότερων από τα φάρμακα μεθόδων - στους ασθενείς, υποστηρίζει ότι οι μέθοδοι αυτές μπορεί να αποδειχτούν πολύ αποτελεσματικές. Στις μεθόδους αναφέρουν την κατανάλωση φυτικών ινών, σπασμολυτικών φαρμάκων και έλαιο από μέντα.
Αποτελεσματικά σπασμολυτικά ήταν σύμφωνα με τους επιστήμονες η ουσία σκοπολαμίνη – που είναι φυτική και οι διαλυτές φυτικές ίνες. Ειδικά η σκοπολαμίνη – μια ουσία με στοχευμένη δράση στο πεπτικό σύστημα – θεωρήθηκε η πιο αξιόπιστη.
Ο καθηγητής γστρεντερολογίας Roger Jones στο Kings College του Λονδίνου, αναφέρει στο BBC «Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι τα φάρμακα κατά του ευερέθιστου εντέρου, δεν είναι πολύ αποτελεσματικά. Με όλες αυτές τις θεραπείες που κυκλοφορούν είναι πολύ συχνό το φαινόμενο Placebo, έτσι ορισμένοι ασθενείς φαντάζονται ότι τα φάρμακα βελτιώνουν την κατάσταση τους. Στη συνέχεια έρχονται οι έρευνες και αποδεικνύουν ότι δεν λειτουργούν».
«Έτσι οι παραδοσιακές θεραπείας ξανάρχονται στην επιφάνεια» δήλωσε και υποστήριξε ότι εφόσον αυτές οι παραδοσιακές μέθοδοι είναι πιο φτηνές από τα φάρμακα που κυκλοφορούν, γίνεται πιο εύκολο για τους ασθενείς να δοκιμάσουν και να δουν ποια τους ταιριάζει καλύτερα.


Πηγή:cosmo.gr

Μικρά μυστικά για καθημερινή γυμναστική



Είναι γενικώς αποδεκτό ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για γυμναστική, λόγω έλλειψης χρόνου. Απλές καθημερινές κινήσεις ωστόσο - όπως το νοικοκυριό, τα ψώνια, το παρκάρισμα και οι σκάλες του Μετρό – μπορούν να γυμνάσουν το σώμα και να κάψουν τις περιττές θερμίδες.


«Υπάρχουν πολλοί τρόπο για να ξεφύγει κανείς από την ακινησία, αρκεί να το πάρει απόφαση και να το κάνει στάση ζωής» λέει στα «ΝΕΑ» ο επίκουρος καθηγητής των ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικός στην άσκηση για όλους, Νικήτας Νικηταράς.
Είναι αυτό που λέμε «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»: το καθάρισμα του σπιτιού, το παρκάρισμα του αυτοκινήτου μακριά από το σπίτι, η αποφυγή των κυλιόμενων στο Μετρό, ακόμη και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι μερικές από τις κινήσεις που αποτελούν απλά μαθήματα άσκησης.
Όπως χαρακτηριστικά λένε γυμναστές και γιατροί, μόλις 15 λεπτά βαδίσματος αρκούν για να κάψουμε 80-100 θερμίδες.
«Το Μετρό είναι ακόμη μια καλή ευκαιρία για να κάνει κάποιος γυμναστική, αρκεί να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τις κυλιόμενες σκάλες. Άλλωστε, καμία ηλικία δεν έχει πρόβλημα να κατέβει σκαλοπάτια, αντίθετα ενισχύονται τα οστά και οι μύες των κάτω άκρων και έτσι καταπολεμάται η οστεοπόρωση» δηλώνει ο κ. Νικηταράς.
Όσον αφορά τη δυσκολία του ανεβάσματος σκαλοπατιών, οι γυμναστές υπογραμμίζουν ότι όλα είναι μια ιδέα. «Όταν ο βηματισμός και ο ρυθμός της κίνησης είναι σταθερός ελαχιστοποιείται η κούραση. Το πιο σημαντικό όμως, είναι να αποφεύγουν οι πολίτες τη συνομιλία την ώρα που ανεβαίνουν σκαλοπάτια, γιατί έτσι δεν διαταράσσεται το αναπνευστικό σύστημα και άρα αποφεύγουν την έξτρα επιβάρυνση».
Οι δουλειές στο σπίτι μπορούν – εκτός από βαρετές - να αποδειχθούν και χρήσιμες! Αρκεί – όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των Νέων - όσοι αποφασίσουν να γυμναστούν καθαρίζοντας το διαμέρισμά τους, να ακολουθήσουν συγκεκριμένους κανόνες. Έτσι, για το σφουγγάρισμα και την ηλεκτρική σκούπα για παράδειγμα οι γυμναστές επισημαίνουν πως το «μυστικό» είναι η αντίσταση. Και αυτό γιατί όσο πιο πολλή δύναμη βάζει κανείς στα χέρια τόσο περισσότερο γυμνάζονται οι μύες- και βέβαια, το πάτωμα θα αστράψει! Όταν δε, κανείς λυγίζει ελαφρώς και τα γόνατα, τότε το αποτέλεσμα είναι διπλό αφού παράλληλα ασκεί και τους τετρακέφαλους, ενώ προστατεύει και τη μέση του.
Στις μύτες των ποδιών
Το μπαλέτο δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει κανείς δυνατές και λεπτές γάμπες. Το να σταθεί κανείς στις μύτες των ποδιών είναι η καλύτερη άσκηση. Πότε είναι η ιδανική ευκαιρία; Όταν το ντουλάπι είναι ψηλό, η μοναδική λύση δεν είναι η χρήση της σκάλας... Όταν πάλι χτυπά το τηλέφωνο, είναι ιδανική στιγμή για να μείνει κανείς όρθιος όση ώρα μιλά, γυμνάζοντας τις γάμπες.
«Σε σταθερή πάλι θέση, είναι προτιμότερο το ένα πόδι να είναι μπροστά και το άλλο πίσω» σημειώνει ο κ. Νικηταράς. Μάλιστα, με αυτό τον τρόπο γλιτώνει κανείς και τις κράμπες.



Πόσες θερμίδες καίμε;



Στο Μετρό: ανέβασμα σκαλοπατιών 150-170 θερμίδες ανά 15’, κατέβασμα 100-110 θερμίδες ανά 15’.
Γυμνάζει: τους μυς των ποδιών και αυξάνει την αντοχή



Στο σούπερ-μάρκετ: κουβαλώντας ψώνια 60-120 θερμίδες σε 15-30 λεπτά.



Γυμνάζει: τα κάτω άκρα και τους μυς των χειρών (τρικέφαλοι), ιδίως όταν τα χέρια είναι ελαφρώς λυγισμένα για μεγαλύτερη αντίσταση (σαν να κρατάει κανείς βαράκια).



Στο σφουγγάρισμα: 110-120 θερμίδες σε 30’



Γυμνάζει: τους μυς της παλάμης, του περικαρπίου και γενικότερα ενισχύει την κινητικότητα των άνω άκρων, ιδίως όταν μπαίνει αντίσταση. Εάν είναι ελαφρά λυγισμένα τα γόνατα, τότε γυμνάζονται και οι τετρακέφαλοι των μηρών.



Στο καθάρισμα των παραθύρων: 45 θερμίδες σε 15’



Γυμνάζει: τον μείζονα θωρακικό μυ, τους μυς της παλάμης και των χεριών και μερικώς της πλάτης. Για καλύτερα αποτελέσματα προτείνεται η κυκλική κίνηση )με αλλαγή κατεύθυνσης των χεριών)



Στο ξεσκόνισμα: 80-90 θερμίδες σε 30’



Γυμνάζει: κυρίως τους μυς των χεριών. Οι διατατικές ασκήσεις όμως είναι απαραίτητες, καθώς οι δουλειές του σπιτιού απαιτούν συνήθως μια ελαφρά κάμψη προς τα εμπρός, με αποτέλεσμα να πονά η πλάτη.




Πηγή:cosmo.gr

Η νοσταλγία “γιατρεύει” τη μοναξιά



Φάρμακο κατά της μοναξιάς αποδεικνύεται το αίσθημα της νοσταλγίας, όπως προέκυψε από κοινή έρευνα κινέζων και βρετανών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science.


Όπως κατέδειξαν οι Ζινγιέ Ζου και Ντινγκ Γκουό του κινεζικού πανεπιστημίου Sun Yat-Sen, ο ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνος Σεντικίδης και ο Τιμ Γουάιλντσκατ του βρετανικού πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, η νοσταλγία βοηθά στην εξισορρόπηση και τη μείωση της μοναξιάς.
Στα πειράματα έλαβαν μέρος εργάτες εργοστασίων, φοιτητές και παιδιά. Τα άτομα που ένιωθαν πιο μοναχικά, ανέφεραν ότι εισέπρατταν τη μικρότερη κοινωνική υποστήριξη από τον περίγυρό τους και ταυτόχρονα ήταν οι πιο νοσταλγικοί. Όταν οι ερευνητές υποκινούσαν τη νοσταλγία σε ορισμένους εθελοντές, εκείνοι ένιωθαν πλέον ότι απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη κοινωνική υποστήριξη από τους γύρω τους.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η νοσταλγία ενδυναμώνει την αντίληψη του ατόμου για το βαθμό κοινωνικής υποστήριξης που έχει και, με αυτό τον τρόπο, αντισταθμίζει τα αισθήματα μοναξιάς. Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα άτομα που έχουν μεγάλη ικανότητα στο να ορθοποδούν γρήγορα μετά από τραυματικά συμβάντα και αναποδιές της ζωής, καταφεύγουν στη νοσταλγία για να ξεπεράσουν τα αισθήματα μοναξιάς τους.




Πηγή: cosmo.gr

ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑ?

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει μία παγκόσμια καμπάνια με σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο για την υπερθέρμανση του πλανήτη και για τις αλλαγές στο περιβάλλον.
Με τον καιρό, οι προβλέψεις για το μέλλον του πλανήτη γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες και το μήνυμα που οι «ειδικοί» έχουν τελικά περάσει είναι πως:

« Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ»

Ο πρόσφατα βραβευμένος με το Nobel ειρήνης Al Gore, δείχνει να είναι ένθερμος υποστηρικτής της καμπάνιας αυτής και ταμένος προστάτης του περιβάλλοντος.
Αφού έχει γυρίσει όλον τον κόσμο για να εκφωνήσει ομιλίες με θέμα το φαινόμενο του θερμοκηπίου και έχοντας αποκομίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από αυτή του την «προσφορά», κατάφερε να περάσει και το μήνυμα για το ποιος ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση στον πλανήτη.
Πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι ο Al Gore, προσφέρει τις υπηρεσίες του έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 250.000 δολαρίων για κάθε ομιλία του!
Επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, δεν πρέπει να αμφισβητούμε το γεγονός ότι κάθε επιστημονική έρευνα έχει πολλές φορές διαφορετικά αποτελέσματα.
Το ερώτημα είναι στην προκειμένη περίπτωση, ποιοι επιστήμονες λένε την αλήθεια και ποιοι όχι. Ποιοι επιστήμονες νοιάζονται πραγματικά για το καλό των λαών και του πλανήτη και, ποιοι επιστήμονες ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους σύμφωνα με τις «οδηγίες» που τους έχουν δοθεί, μετά φυσικά από τα τεράστια χρηματικά ποσά που έχουν εισπράξει για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις «έρευνές» αυτές…
Τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω, μόνο αδιάφορο και απροβλημάτιστο δεν πρέπει να αφήσουν τον αναγνώστη.Οι πληροφορίες που προβάλλονται παγκοσμίως από τα Μ.Μ.Ε και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι οι εξής:
- Υπάρχει υπερθέρμανση στον πλανήτη.
-Για το φαινόμενο ευθύνονται οι υψηλές ποσότητες έκλυσης CO2 στην ατμόσφαιρα.- Οι πάγοι λιώνουν.
- Η στάθμη των ωκεανών ανεβαίνει επικίνδυνα.
- Λίμνες ξεραίνονται.
Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει σοβαρό οικολογικό πρόβλημα αλλά, είναι άλλο κάποιο σοβαρό πρόβλημα το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί συλλογικά και άλλο μια «εντεταλμένη» - κατά πως φαίνεται- καταστροφολογία που φέρνει τον κόσμο προ τετελεσμένου.
Η μεγάλη απορία που γεννιέται όταν κάποιος διαφωτιστεί σφαιρικά και όχι μονόπλευρα για τα γεγονότα είναι το: ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?
Όλοι λοιπόν γνωρίζουμε τι απεφάνθησαν οι ειδικοί επιστήμονες για την κατάσταση στον πλανήτη.Δεν γνωρίζουμε όμως, τι έχουν πει κάποιο άλλοι, επίσης ειδικοί επιστήμονες σε θέματα περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα πληροφόρησή μας για το θέμα, οι επιστήμονες αυτοί, μπορεί εύκολα να χαρακτηριστούν «αιρετικοί».
Αν όμως λάβουμε υπόψη όλα όσα διαδραματίζονται γύρω από το θέμα «περιβάλλον» ίσως πρέπει να σκεφτούμε και να κρίνουμε από άλλη οπτική γωνία.
Το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ του Al Gore, ‘Μια Ενοχλητική Αλήθεια’, πρέπει να πούμε πως δεν έχει υποστήριξη από κανέναν έγκριτο επιστήμονα και αρκετοί το έχουν επικρίνει Μια ομάδα διανοουμένων, επιστημόνων, μετεωρολόγων και ακτιβιστών, αποφάσισαν να αντισταθούν στο κλίμα υστερίας που έχει δημιουργηθεί.
Όπως δηλώνουν:
‘Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της υπερθέρμανσης του πλανήτη’.
Και πράγματι, ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που οι «ειδικοί επιστήμονες» φανέρωσαν ποτέ και που αποδεικνύουν τη σχέση αυτή?
Στον αντίποδα, βρίσκονται επιστημονικά στοιχεία που δεν έχουν μείνει στο επίπεδο του θεωρητικού συμπεράσματος αλλά, που αποδεικνύονται και που μάλλον δύσκολα αμφισβητούνται.
Επικοινωνήσαμε με τον αστροφυσικό Piers Corbyn ο οποίος είναι δημιουργός της Μακροπρόθεσμης Πρόγνωσης της Ηλιακής Δραστηριότητας και ιδρυτής του Weather Action Long Range Forecasters (Μακροπρόθεσμη πρόβλεψη του καιρού ).
Η έρευνά του απορρίπτει εντελώς τη θεωρία ότι το διοξείδιο του Άνθρακα είναι υπεύθυνο για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.
Ο ίδιος δηλώνει:
"Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δηλώνει πως το διοξείδιο του άνθρακα ανεβάζει τη θερμοκρασία.
Μετά την εποχή των παγετώνων συμβαίνει το αντίστροφο: πρώτα ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και στη συνέχεια ανεβαίνουν τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα. Παρατηρώντας τις διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της εποχής των παγετώνων, βλέπουμε ότι στην πραγματικότητα, η θερμοκρασία ανεβαίνει και κατεβαίνει περίπου δύο φορές γρηγορότερα και συχνότερα απ’ότι τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα πράγμα που σημαίνει ότι: τουλάχιστον για το μισό διάστημα, ακολουθούν αντίθετες κατευθύνσεις και για το άλλο μισό κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
Εννοώ δηλαδή ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους. Ίσως συνδέονται με κάποιο σύνθετο τρόπο, αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πουθενά ότι το διοξείδιο του άνθρακα ανεβάζει συστηματικά τη θερμοκρασία.
Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση, η θεωρία αυτή είναι αποτυχημένη. Στην πραγματικότητα, από το 1998 οι θερμοκρασίες παγκοσμίως έχουν πέσει."
Στην ερώτησή μας: βασισμένοι σε ποια στοιχεία άλλοι επιστήμονες θεωρούν υπεύθυνο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα το διοξείδιο του άνθρακα, ο Corbyn είπε:‘Αν τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούνται ή αυξάνονται λόγω του CO2, τότε πρέπει να ρωτήσουμε: τι προκάλεσε όλες τις προηγούμενες πλημμύρες στην ιστορία? Το 1875 ήταν μια πολύ άσχημη χρονιά με πλημμύρες. Ο ποταμός Trent έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα που είχαν ποτέ καταγραφεί έως τότε και εντελώς απρόβλεπτα, πλημμύρησε δύο φορές.
Το Windsor επίσης πλημμύρησε και υπήρξαν βροχές μουσώνων πάνω από το μέσο όρο. Η επόμενη ερώτησή μας ήταν: "τελικά ποιος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή;"
"Η γενική αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας από το 1900 περίπου, προκαλεί μία γενική αργή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να λήγει σήμερα. Η πρώιμη Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος – την οποία δεν αναγνωρίζουν οι οπαδοί της υπερθέρμανσης του πλανήτη – ήταν πολύ θερμότερη. Η Γροιλανδία ήταν πολύ θερμότερη. Ονομάστηκε Γροιλανδία όταν ανακαλύφθηκε από τους Βίκινγκς, επειδή ήταν κατοικήσιμη και πολλοί άνθρωποι μετανάστευσαν εκεί."
Στην εύλογη απορία μας: Δηλαδή το φαινόμενο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, μας είπε:
"Δε συμβαίνει κάτι καινούριο σήμερα στον κόσμο που να μην έχει συμβεί παλιότερα. Η θεμελιώδης περιοδικότητα των αλλαγών θερμοκρασίας, είναι ο 22ετής μαγνητικός κύκλος του Ήλιου. Η κορύφωση του τρέχοντος 22ετούς κύκλου, ήταν τις χρονιές 2002 και 2003 και τώρα βρισκόμαστε σε μία ύφεση αυτής της τάσης.
Το 2002 και 2003, ο μεταβαλλόμενος μέσος όρος της θερμοκρασίας έφτασε το μέγιστό του, ταυτόχρονα με τη φάση του φυσικού 22ετούς κύκλου. Έτσι, αυτό που πιστεύουμε ότι συμβαίνει είναι ότι:
Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες μπορεί να μην αυξάνονται κατά μέσο όρο, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια , μέχρι το 2002, έχουμε δει την κορύφωση ενός φυσικού κύκλου, που συνδέεται με τον μαγνητικό 22ετή κύκλο του Ήλιου."
Καταλαβαίνοντας ότι μια τέτοιου είδους επιστημονική απάντηση δύσκολα αμφισβητείται, ρωτήσαμε: "Δηλαδή, όλα αυτά που μας λένε για το περιβάλλον και τις κλιματικές αλλαγές είναι ψέματα;"
Η απάντηση ήταν καταπέλτης:
"Μπορώ να σας παραθέσω όλα τα ψέματα που αφορούνε στο θέμα.
- Πρώτον ,δεν φαίνεται να έχει σχέση με όλα αυτά η επίδραση του διοξειδίου του άνθρακα. Υπάρχει σημαντική διαμόρφωση των τιμών του CO2, που δεν έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα, π.χ η ανάπτυξη των φυτών και η ηφαιστειακή δραστηριότητα.
- Επίσης, οι πυρήνες των πάγων δεν μετρούν τα ετήσια ποσά του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά οι τιμές κατανέμονται σε περίοδο αιώνων, επειδή το διοξείδιο του άνθρακα είναι αέριο και διαχέεται στον πάγο υπό μορφή φυσαλίδων.
- Είναι ψέμα επίσης των οπαδών της υπερθέρμανσης ότι, τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονται τώρα ταχύτερα από ποτέ.
Δεν υπάρχουν στοιχεία αύξησης ή μείωσης των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα ταχύτερα από πριν, επειδή δεν μπορούμε να δούμε τέτοια πράγματα στους πυρήνες του πάγου.
- Ένα άλλο ψέμα είναι η αύξηση της στάθμης της θάλασσας. Έχουν γίνει σημερινές μετρήσεις στις Μαλβίδες που δείχνουν ότι η στάθμη της θάλασσας έχει κατέβει ή έχει ανέβει η στεριά, τα τελευταία 70 χρόνια.
- Είναι σημαντικό να πούμε πως οι μετρήσεις από τους οπαδούς της υπερθέρμανσης του πλανήτη, γίνονται στον Ειρηνικό.
Οι μετρήσεις αυτές είναι παράλογες, επειδή ο Ειρηνικός είναι σε συνεχή κίνηση, οπότε ολόκληρη η περιοχή κινείται και τα νησιά εκεί μπορεί να ανεβαίνουν ή να κατεβαίνουν και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη στάθμη της θάλασσας.
- Όσο για τις πολικές αρκούδες, ζούσαν πολύ καλά στις θερμότερες εποχές. Δεν εξοντώθηκαν τότε, ούτε τα τελευταία 10.000 χρόνια, ούτε κατά την διάρκεια της προηγούμενης μεσοπαγετωνικής περιόδου, ούτε πριν απ’αυτήν.
Χρησιμοποιούν τις πολικές αρκούδες σαν παραπλανητική αναφορά, για να συγκινήσουν τον κόσμο με το ενδεχόμενο εξαφάνισής τους."
Τελειώνοντας τη συνομιλία με τον Corbyn ρωτήσαμε: "ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον πλανήτη σήμερα?"
Μας είπε:
"Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η υποκρισία των media και οι απρόβλεπτα αυξημένες συχνότητες διαρροής της βροχής, λόγω της ανεύθυνης διαχείρισης της γης, η οποία έχει μειώσει την ικανότητα συγκράτησης του νερού σε χώρες όπως Αγγλία, Ουαλία, Ινδία, Μπάγκλα Ντες, Κορέα, Κίνα."
Αυτή η κακή διαχείριση της γης είναι που χρειάζεται συμμάζεμα.
Αλλαγές στο κλίμα έχουν όντως συμβεί τα τελευταία 80 χρόνια. Ο κόσμος έχει γίνει λίγο θερμότερος, αλλά όχι τόσο θερμός όσο τους Μεσαιωνικούς χρόνους ή την Εποχή του Χαλκού. Πιστεύουμε και έχουμε μερικές πλανητικές προβλέψεις ότι, η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει φτάσει πιθανώς στην κορύφωσή της και θα μείνει σταθερή ή θα κατέβει λίγο μέχρι το 2013.
Βρισκόμαστε λοιπόν, αντιμέτωποι με την αποκάλυψη μιας «Οικολογικής Συνομωσίας».
Τα ερωτήματα πολλά και αυτονόητα:
Για ποιους λόγους συμβαίνει κάτι τόσο τρομακτικό? Γιατί οι «ειδικοί» επιστήμονες δε μας ανακοινώνουνε ότι έχει αυξηθεί η θερμοκρασία και στον Άρη και στον Πλούτωνα και στον Τρίτωνα όπου δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη δραστηριότητα?
Ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση «περιβάλλον» και τι οφέλη έχουν?
Ποιος είναι ο απώτερος στόχος τους?
Απαντήσεις υπάρχουν για όλα αυτά, το ζήτημα είναι όμως τι πρέπει εμείς όλοι οι ανίδεοι να κάνουμε από δω και στο εξής.
Το βασικότερο συμπέρασμα όλων είναι πως:
τελικά το θέμα δεν είναι οικολογικό αλλά πολιτικό!!!
- Καταρχήν, η ‘βιομηχανία του κλίματος’ που έχει δημιουργηθεί, μοιράζει εκατομμύρια δολάρια σε όλους αυτούς που έχουν την ικανότητα να πείσουν εμάς, τους μη καταρτισμένους επιστημονικά σε θέματα περιβάλλοντος, πως ο πλανήτης και εμείς φυσικά, χανόμαστε.
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Greenpeace, WWF, Environmental Defense Club, το Κλαμπ της Ρώμης, το ίδρυμα Γκορμπατσώφ και άλλα, καρπώνονται δισεκατομμύρια δολάρια.
- Ειδικοί επιστήμονες χρηματοδοτούνται αδρά για να δημοσιοποιήσουν τα ελεγχόμενα αποτελέσματα των ερευνών τους

Ζωντανό παράδειγμα είναι ο ΜετεωρολόγοςChris Landsea, ο οποίος παραιτήθηκε από την IPCC ( διακυβερνητική ομάδα για την εξέλιξη του κλίματος ) ανακοινώνοντας το εξής:
"Δεν μπορώ να συνεχίσω με καλή πίστη να συνεισφέρω σε μια διαδικασία που θεωρώ ότι υποκινείται από προκαθορισμένες επιδιώξεις και είναι αβάσιμη επιστημονικά".
- Η εφεύρεση του «Χρηματιστηρίου των Ρύπων», είναι μια επιχείρηση με κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις χώρες οι οποίες συνεργάζονται σε αυτή.
- Η απειλή της καταστροφής του πλανήτη, αφορά όλους μας ανεξαρτήτως χρώματος, ιδεολογίας, πατρίδας και θρησκείας.
Είναι ίσως το μόνο σημείο που μπορεί να οδηγήσει τους λαούς σε οικειοθελή συνεργασία.
Με αυτόν τον τρόπο, η παγκοσμιοποίηση εν ονόματι της σωτηρίας του πλανήτη, μπορεί να προωθηθεί ευκολότερα και η Νέα Τάξη Πραγμάτων να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της ορίζοντας τους διεθνείς της κανονισμούς χωρίς τις έως σήμερα αντιδράσεις του κόσμου.
- Η προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, ανάμεσα στις οποίες είναι και η πυρηνική ενέργεια η οποία μετά από αρκετά χρόνια και πολλούς αγώνες των πολιτών παγκοσμίως, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο και πλασάρεται ευκολότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ήδη, πολλά κράτη έχουν ανακοινώσει την προοπτική εγκατάστασης πυρηνικών σταθμών στην περιοχή τους.
- Η αποδοχή των διαφόρων μεθόδων που προτείνουν οι «ειδικοί» επιστήμονες όπως είναι η Γεω-μηχανική, αν και είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και τον άνθρωπο αλλά και παράνομη διεθνώς, μέσα από την καταστροφολογία που επικρατεί και με τη δημιουργία του φόβου για τον ολοκληρωτικό αφανισμό του πλανήτη, μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο, εφόσον προωθηθεί ως η μόνη πλέον λύση για τη σωτηρία του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Έτσι, θα αναγκαστούμε να υποταχθούμε και να συναινέσουμε στους ψεκασμούς και τις χημικές ουσίες με τις οποίες μας «λούζουν» καθημερινά.
Όλα τα παραπάνω, είναι ίσως μερικά μόνο από τα πανούργα πολιτικά σχέδια που υπάρχουν.Το ποιοι επωφελούνται, είναι εμφανές.
Ποιοι και πόσοι όμως είναι οι χαμένοι?
Η απάντηση είναι δική σας…..

Πηγή: http://www.press-bank.com/articles/viewnews.aspx?lc=greek&newsid=803D3DC0-1D78-47A9-8CA6-9D21FC134A57

13 Νοε 2008

Η σύγχρονη πραγματικότητα αυξάνει την παράνοια


Η παράνοια δεν αφορά πλέον μόνο τους σχιζοφρενείς, όπως πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες. Τα κρούσματα αυξάνονται λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Όπως αναφέρει το Associated Press, έρευνες που έγιναν σε χιλιάδες ανθρώπους στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες κατέδειξαν ότι τα κρούσματα παράνοια αυξάνονται τα τελευταία χρόνια. Οι επιστήμονες, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να δώσουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό παρανοϊκών (το ποσοστό κυμαίνεται από 5-50%), λόγω κυρίως του ευρέως φάσματος ορισμού της ασθένειας.
Παράνοια είναι ο υπερβολικός ή αβάσιμος φόβος ότι οι άλλοι επιδιώκουν να μάς κάνουν κακό. Ως εκ τούτου, στην παράνοια μπορεί να εντάσσονται τόσο οι επικίνδυνες αυταπάτες που οδηγούν τους σχιζοφρενείς σε βίαιη συμπεριφορά όσο και πλήθος αρνητικών σκέψεων, όπως για παράδειγμα ότι κάποιος μας κατασκοπεύει ή ότι οι γύρω μας μάς κοιτάζουν περίεργα, γελούν ή μας κάνουν απειλητικές χειρονομίες.
«Έχουμε αρχίσει να ανακαλύπτουμε ότι η τρέλα είναι ανθρώπινη και ότι πρέπει να στραφούμε στους φυσιολογικούς ανθρώπους για την κατανοήσουμε» λέει ο καθηγητής Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, Τζιμ Βαν Ος.
Έρευνα του ειδικού του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο King’s College, Ντάνιελ Φρίμαν, κατέδειξε ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις Λονδρέζους κάνει συχνά παρανοϊκές σκέψεις. Όπως εξηγεί ο ίδιος, πρόκειται για ένα φαινόμενο που οφείλεται μεταξύ άλλων στον σύγχρονο τρόπο ζωής: καλούμαστε να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα έχοντας στη διάθεσή μας ελάχιστες πληροφορίες, ενώ πολλά διφορούμενα γεγονότα οδηγούν σε παρανοϊκές σκέψεις.
Επικίνδυνα στον ψυχισμό μας επιδρούν επίσης διάφορα τραυματικά γεγονός, όπως οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες έκαναν τους ανθρώπους να προσέχουν περισσότερο.


Πηγή: cosmo.gr

10 Νοε 2008

Τα δείγματα του Δαρβίνου εκτίθενται για πρώτη φορά


Τα δύο δείγματα πουλιών που βρήκε ο Δαρβίνος στα νησιά Γκαλαπάγκος και που τον βοήθησαν να διατυπώσει τη Θεωρία της Εξέλιξης (1838), θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Τα δύο πουλιά που η επιστημονική τους ονομασία είναι «μίμος ο πολύγλωσσος» ή «ατριχόρνις» (αγγλικά : mockingbird) τα συνέλλεξε ο Κάρολος Δαρβίνος όταν βρέθηκε στα Γκαλαπάγκος με το πλοίο Beagle – σε πενταετή ερευνητική εκστρατεία- και προέρχονται από δύο διαφορετικά νησιά.
Το γεγονός ότι ανήκουν στο ίδιο είδος αλλά παρουσίαζαν διαφορές στα χαρακτηριστικά τους, τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα είδη έχουν την ικανότητα να μεταλλάσσονται με τρόπο που απαιτεί το περιβάλλον όπου ζουν. Άρα τον οδήγησε – σε αδρές γραμμές – να αμφισβητήσει ότι κάθε είδος μένει απαράλλακτο μέσα στο χρόνο και να εκτιμήσει ότι τα είδη μετεξελίσσονται.
Οι δύο ατριχόρνιδες που συγκέντρωσε ο Δαρβίνος για τις μελέτες του, θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο κοινό, στα πλαίσια του βρετανικού προγράμματος Darwin200 που σηματοδοτεί την επέτειο των 200 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου φυσιογνώστη, σύμφωνα με το BBC. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολλά άλλα επιστημονικά δρώμενα που σχετίζονται με τις ανακαλύψεις και τη δουλειά του Τσάρλς Ντάρβιν.
«Είναι φανταστικό ότι με την έκθεση των δύο πουλιών, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν οι ίδιοι τις κρίσιμες διαφορές μεταξύ των δύο δειγμάτων που διαπίστωσε και ο ίδιος ο Δαρβίνος» δήλωσε στο BBC ο Jo Cooper, επιμελητής του ορνιθολογικού τμήματος του Μουσείου. Σημειώνεται ότι το ένα πουλί συνελλέγη από τον Δαρβίνο στο νησί Φλορεάνα και το άλλο σε ένα άλλο νησί των Γκαλαπάγκος που σήμερα ονομάζεται Σαν Κριστόμπαλ.
Σε προηγούμενη επίσκεψή του στα Γκαλαπάγκος είχε μελετήσει το είδος και γνώριζε ότι υπήρχε μόνο ένα είδος ατριχόρνιδων στην Νότια Αμερική.
Όταν βρήκε δύο τύπους πουλιών, έβγαλε το λογικό συμπέρασμα ότι όλοι οι ατριχόρνιδες στον κόσμο προέρχονταν από έναν «κοινό πρόγονο». Άρα ο Δαρβίνος διατυπώνοντας τη Θεωρία της Εξέλιξης κατέληξε στο ότι όλοι οι οργανισμοί της Γης προέρχονται από έναν κοινό πρόγονο και έχουν εξελιχθεί σε διαφορετικά είδη λόγω των επιδράσεων του περιβάλλοντος.


Πηγή: cosmo.gr

Tα μυρμήγκια κινούνται σωστά κι ευέλικτα!


Τα μυρμήγκια αποδεικνύονται οι καλύτεροι οδηγοί, παραδίδοντας μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στους ανθρώπους, αφού σύμφωνα με έρευνα από το Λονδίνο κινούνται σωστά, εύκολα κι ευέλικτα βοηθώντας το ένα το άλλο σε περιπτώσεις ανάγκης!

Σύμφωνα με τον Ντερκ Χέλμπινγκ, ειδικό σε θέματα συλλογικής νοημοσύνης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Δρέσδης, η μαθηματική περιγραφή της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς των μυρμηγκιών θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τόσο στην αποσυμφόρηση των ανθρώπινων δρόμων όσο και στην αποτελεσματικότερη δρομολόγηση των δεδομένων στο Διαδίκτυο.
Η έρευνα, που έγινε πάνω στα μυρμήγκια, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist. Για να βγουν τα τελικά συμπερασμάτα αναφορικά με την κυκλοφοριακή αγωγή των μηυρμηγκιών ακολουθήθηκαν τα παρακάτω :
Aρχικά δημιουργήθηκε μια λεωφόρος που εκτεινόταν από μια μυρμηγκοφωλιά μέχρι ένα δοχείο με σιρόπι. Ο δρόμος ήταν χωρισμένος σε δύο λωρίδες διαφορετικού πλάτους. Η στενότερη λωρίδα εμφάνισε κυκλοφοριακή συμφόρηση, τα έντομα όμως βρήκαν γρήγορα διέξοδο. Όταν ένα μυρμήγκι επέστρεφε στη φωλιά μέσω του μποτιλιαρισμένου δρόμου και έπεφτε πάνω σε ένα άλλο μυρμήγκι στην αντίθετη κατεύθυνση, το έσπρωχνε για να το ρίξει στην πλατύτερη, ελεύθερη λωρίδα.
Η κυκλοφορία έτσι αποκαταστάθηκε και τα μυρμήγκια μπορούσαν να μετακινηθούν στον ελάχιστο χρόνο, ακόμα κι αν η εναλλακτική διαδρομή ήταν μεγαλύτερη σε μήκος.
H ερευνητική πμάδα, επίσης, δημιούργησε ένα υπολογιστικό μοντέλο της κίνησης των μυρμηγικών με πιο πολύπλοκους δρόμους και λωρίδες με ποικίλα πλάτη. Η προσομείωση έδειξε ότι τα μυρμήγκια, ακόμα και όταν διοχετεύονταν σε μακρύτερες διαδρομές, κατόρθωναν να φθάνουν γρήγορα στην τροφή τους.
Όπως καταλαβαίνετε η συμπεριφορά των μυρμηγκιών στους δρόμους απέχει έτη φωτός από εκείνης των ανθρώπων. Μένει να δούμε αν τα παραπάνω αποτελέσματα βοήθησουν στην ομαλή ανθρώπινη οδική κουλτούρα.

Πηγή: cosmo.gr

7 Νοε 2008

Λαθρομετανάστες κανιβάλισαν για να επιβιώσουν


Φρίκη έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η είδηση ότι πέντε λαθρομετανάστες από τη Δομινικανή Δημοκρατία αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον κανιβαλισμό προκειμένου να επιβιώσουν.

Η τραγική ιστορία αρχίζει στις 17 Οκτωβρίου, όταν 33 λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν σε βάρκα με σκοπό να περάσουν στο Πουέρτο Ρίκο. Στη συνέχεια, το πλοιάριό τους έμεινε ακυβέρνητο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να πεθάνουν από πείνα και δίψα.

Όταν η αμερικανική ακτοφυλακή περισυνέλεξε τους ναυαγούς, ενημερώθηκε ότι αναγκάστηκαν να τραφούν από τους νεκρούς συνεπιβάτες τους προκειμένου να επιβιώσουν.
Η ιστορία τους θυμίζει την περίπτωση των παικτών της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Ουρουγουάης, ορισμένοι από τους οποίους - όταν συνετρίβη το αεροπλάνο τους το 1972 στις Άνδεις - αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν.

Πηγή: cosmo.gr

5 Νοε 2008

Μπαράκ Ομπάμα: ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ


Λίγο μετά τις 6.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/11) ώρα Ελλάδος, τα ειδησεογραφικά δίκτυα στις ΗΠΑ μετέδωσαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο πρώτος Αφροαμερικανός ένοικος του Λευκού Οίκου. Υπέρ του αφροαμερικανού γερουσιαστή κρίθηκαν και οι τρεις κρίσιμες πολιτείες της Πενσιλβάνια, του πρώην "κόκκινου" Οχάιο και της Φλόριντα.

Ο Ομπάμα εξασφάλισε 338 εκλέκτορες, ενώ ο Μακέιν 163. Ο μαγικός αριθμός που ανοίγει το δρόμο για τον Λευκό Οίκο είναι 270 εκλέκτορες. Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στο "στρατηγείο" των Δημοκρατικών, στο Σικάγο, άρχισε ένα ξέφρενο πάρτι.


Ομπάμα: “Έφτασε η αλλαγή για την Αμερική”


Υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του που φώναζαν «Ναι, μπορούμε», το σύνθημα της εκλογικής του εκστρατείας, ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε θριαμβευτική είσοδο στο Γκραντ Πάρκ, στο κεντρικό πάρκο του Σικάγο, όπου σύμφωνα με μια μέτρια εκτίμηση έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 1 εκατομμύριο υποστηρικτές του.
«Γεια σου Σικάγο, σε όποιον ακόμη αμφιβάλλει ότι η Αμερική έχει αλλάξει, ότι στην Αμερική όλα είναι πιθανά, σε όποιον αναρωτιέται εάν το όνειρο των πατέρων μας είναι αληθινό σήμερα και αμφισβητεί την ποιότητα της δημοκρατίας, σήμερα δόθηκε η απάντησή». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε ο Ομπάμα την ομιλία του, στην οποία τόνισε ότι «σε αυτές τις εκλογές, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η αλλαγή ήρθε στην Αμερική (…) Αυτή η νίκη είναι η ευκαιρία για να κάνουμε την αλλαγή πραγματικότητα».
«Πήγαμε ενάντια σε όσους φοβούνταν και ήταν κυνικοί» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι οι Αμερικάνοι είναι ενωμένοι, είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Με αφορμή το τηλεφώνημα του Μακέιν, αναφέρθηκε στις θυσίες του για τη χώρα. «Είμαστε όλοι ευγνώμονες για τις υπηρεσίες αυτού του ηγέτη, συγχαίρω τον Μακέιν και την Πέιλιν» είπε, προσθέτοντας ότι ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του που βοήθησαν στην εκστρατεία, τον Τζο Μπάιντεν, τη σύζυγο και τις κόρες του. Αναφέρθηκε στη πρόσφατα αποβιώσασα γιαγιά του, η οποία τον μεγάλωσε και δήλωσε ότι τον βλέπει από εκεί που είναι. «Αυτή η νίκη ανήκει σε εσάς» δήλωσε, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Μίλησε για τις αυριανές προκλήσεις, λέγοντας ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερες, ενώ τόνισε ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο. «Σήμερα, εδώ που γιορτάζουμε τη νίκη μας, ξέρουμε ότι κάποιοι συμπολίτες μας βρίσκονται στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να χτιστούν σχολεία. Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Θα υπάρχουν βέβαια εμπόδια. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Θα σας ακούω, θα σας αφουγκράζομαι και θα είμαι ειλικρινής μαζί σας» είπε.
Και πρόσθεσε: «Θα ακούω τις φωνές σας, θέλω τη βοήθειά σας και τη στήριξή σας. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων. (…) Η δύναμή μας είναι τα ιδανικά μας, η ελευθερία, η δημοκρατία και οι ευκαιρίες. Η Αμερική μπορεί να αλλάξει».

Μακέιν: "Στηρίζω Ομπάμα"


Φανερά απογοητευμένος, αλλά ενωτικός και αλληλέγγυος προς τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Ρεπουμπλικανός Τζον Μακέιν στην ομιλία του τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/11), μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.
Ο Μακέιν συνεχάρη τον Ομπάμα, λέγοντας ότι σέβεται τις ικανότητες και την εμμονή που επέδειξε και τονίζοντας ότι κατάφερε να εμπνεύσει ένα νέο όραμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετές φορές κάλεσε το ακροατήριό του να μην προβαίνει σε αποδοκιμασίες για το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο γερουσιαστής της Αριζόνα ανέφερε ότι ήταν μια δύσκολη εκστρατεία και μίλησε για μια «ιστορική στιγμή», αναγνωρίζοντας την «εξαιρετική σπουδαιότητα» της στιγμής.
"Ας μην αμφιβάλλει κανείς Αμερικανός για την επιλογή που έγινε. Ο γερουσιαστής Ομπάμα πέτυχε κάτι σημαντικό για τον ίδιο και για τη χώρα του. Μαζί του αλληλέγγυος" δήλωσε ο Μακέιν, καλώντας τον Ομπάμα να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει τη χώρα.
Κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να υποστηρίξουν Ομπάμα, για ένα καλύτερο μέλλον. «Είμαστε όλοι Αμερικανοί. Οφείλουμε να δράσουμε από κοινού. (…) Πολεμήσαμε όσο πιο δυνατά μπορούσαμε. Η αποτυχία είναι δική μου όχι δική σας. Σήμερα μπορούμε να είμαστε απογοητευμένοι, αλλά από αύριο πρέπει να αρχίσουμε δουλειά. (…) Είμαι ευγνώμων σε όλους εσάς και στην οικογένειά μου. Να ξέρετε ότι θα τιμήσω τη φιλία σας» είπε, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την υποψήφια αντιπρόεδρο Σάρα Πέιλιν, για την οποία δήλωσε ότι «υπήρξε πάντα η δύναμή μας και ήταν αφοσιωμένη στον αγώνα».

Επικράτηση των Δημοκρατικών και στο Κογκρέσο


Άνετη πλειοψηφία στο Κογκρέσο για τους Δημοκρατικούς, αύξηση εδρών τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και οι προβλέψεις των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, στη Γερουσία, οι Δημοκρατικοί ελέγχουν 56 έδρες, έναντι 40 των Ρεπουμπλικάνων, ενισχύοντας την πλειοψηφία τους κατά πέντε έδρες, ενώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων - όπου ενισχύουν τον έλεγχό τους στις βορειοανατολικές πολιτείες και κατακτούν ρεπουμπλικανικά κάστρα του νότου - κερδίζουν 247 έδρες έναντι 166 των Ρεπουμπλικάνων (αύξηση κατά τουλάχιστον 13 έδρες).
«Απόψε έχουμε μία εντολή. Όχι μια εντολή προς ένα κόμμα ή μια ιδεολογία, αλλά, πραγματικά, μια εντολή για αλλαγή, για την ελπίδα» δήλωσε ο Χάρι Ρέιντ, επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία. Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ανανέωσαν με την ψήφο τους την Τρίτη (4/11), τις 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας και τις 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Τα πρώτα συγχαρητήρια


Ο ηττημένος Τζον Μακέιν, όπως και ο απερχόμενος πρόεδρος Τζορτζ Μπους επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με τον Μπαράκ Ομπάμα. «Πρόκειται να ξεκινήσετε ένα από τα σπουδαιότερα ταξίδια της ζωής σας. Συγχαρητήρια και απολαύστε το» είπε ο Μπους στον διάδοχό του.
H γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον - και πρώην εσωκομματική αντίπαλος του Ομπάμα - χαρακτήρισε την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ «ιστορική νίκη για τον αμερικανικό λαό».«Ήταν μια μακρά και σκληρή εκστρατεία, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο. Μαζί, υπό την ηγεσία του προέδρου Ομπάμα, του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και ενός Δημοκρατικού Κογκρέσου, θα χαράξουμε μια καλύτερη πορεία για να οικοδομήσουμε μια νέα οικονομία και να αποκαταστήσουμε την ηγεσία μας στον κόσμο» δήλωσε.
Ο ηγέτης του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα Τζέσε Τζάκσον δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η νίκη του Ομπάμα είναι αποτέλεσμα τον καρπό αγώνων δεκαετιών. «Η νίκη του Ομπάμα σημαίνει ότι η Αμερική γίνεται καλύτερη. Ωριμάζουμε» ανέφερε, ενώ η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Μπερνίς, υπογράμισσε: «Ξέρω ότι ο πατέρας μου θα ήταν υπερήφανος για την Αμερική σήμερα (...) Αυτό σημαίνει ότι το έργο για το οποίο θυσιάστηκαν ο πατέρας και η μητέρα μου δεν ήταν μάταιο... Συγκινήθηκα πολύ απόψε και έκλαψα ακούγοντας την αναγγελία της νίκης του».


Η αναμέτρηση


Η πρώτη πολιτεία που κρίθηκε υπέρ των Δημοκρατικών ήταν το Βερμόντ, από το οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει 3 εκλέκτορες. Υπερ του Ομπάμα έκλεισε νωρίτερα και το Νιού Χαμσάιρ - μια σημαντική απώλεια για τους Ρεπουμπλικανούς- παρά τους μόνο 4 εκλέκτορες, οι οποίοι όμως για τον Μακέιν θα ήταν πολύ σημαντικοί.
Στους Δημοκρατικούς "περιήλθαν" στη συνέχεια το Μέιν με 4 εκλέκτορες, η Μασαχουσέτη με 12 εκλέκτορες, το Κονέκτικατ με 7, το Ροόυντ Άιλαντ με 4, η Νέα Υόρκη με 31, το Νιού Τζέρζι με 15, το Ντελαγουέρ με 3, το Μέρυλαντ με 10, το Μίσιγκαν με 17, η Μινεσότα με 10,το Γουισκόνσιν με 10, το Νιού Μέξικο με 5, το αναμενόμενο Ιλινόι - έδρα του Μπάρακ Ομπάμα- με 21, η Ουάσινγκτον με 11, το Κολοράντο με 9, το Όρεγκον με 7, η Καλιφόρνια με 55, η Νεβάδα με 5, η Χαβάη με 4, η Αϊόβα με 7, η Βιρτζίνια με 13 και η περιφέρεια της Κολούμπια με 3.


Υπέρ του Ομπάμα η Πενσυλβάνια - Πρώτη καθοριστική νίκη


Πρώτη μεγάλη νίκη για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών ήταν αυτή στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, που δίνει στον Μπάρακ Ομπάμα τον μεγάλο αριθμό των 21 εκλεκτόρων. Η πολιτεία ψήφισε Δημοκρατικούς στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη. Με καταμετρημένη την πολιτεία όμως στο "ενεργητικό" τους οι Δημοκρατικοί αντικρίζουν την νύχτα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μαζί με το Ιλινόι, δίνουν σημαντικό "αέρα" στους Δημοκρατικούς.


Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν Οχάιο και Φλόριντα


Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν επίσης το Οχάιο και τους 20 εκλέκτορες. Η πολιτεία κρίνεται πιο σημαντική και από την Πενσιλβάνια καθώς κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει εκλεγεί χωρίς να πάρει αυτή την πολιτεία. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται μεγάλη απώλεια για τους Ρεπουμπλικάνους καθώς χάνοντας άλλη μια κρίσιμη πολιτεία, βλέπουν τα περιθώρια να στενεύουν όλο και περισσότερο.
Στους Δημοκρατικούς προστέθηκε και η Φλόριντα με τους 27 εκλέκτορες.
«Είμαστε ενθαρρυμένοι από την προσέλευση του κόσμου, που περίμενε στις μακριές ουρές για να ψηφίσει. Ήταν μια έμπνευση. Ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι θετικό όχι μόνο για εμάς αλλά για την αλλαγή της κατεύθυνσης της χώρας», δήλωσε στο Cnn ο επικεφαλής της καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα Ντέιβιντ Αξελροντ.


Οι πολιτείες που κέρδισαν οι Ρεπουμπλικάνοι


Υπέρ του Μακέιν κρίθηκαν η Βόρεια Ντακότα με 3 εκλέκτορες και η Νότια Ντακότα με επίσης 3, το Γουαιόμινγκ με 3, η Οκλαχόμα με 7, το Τενεσί με 11, η Αλαμπάμα με 9, η Νότια Καρολίνα με 8, το Κεντάκι με 8, η Δυτική Βιρτζίνια με 5, η Λουιζιάνα με 9, το Κάνσας με 6 εκλέκτορες, το Τέξας με 34, η Γιούτα με 5, η Τζόρτζια με 15, το Αρκάνσας με 6, η Αριζόνα με 10, το Άινταχο με 4, το Μισισιπή με 6 και η Νεμπράσμα με 4.
Ο Τζον Μακέιν νωρίτερα είχε δηλώσει ότι παρά τις δημοσκοπήσεις, παρά τη γνώμη των Δημοκρατικών εκείνος ήταν αισιόδοξος για την νίκη ενώ είχε καλέσει τους ψηφοφόρους να «σύρουν» φίλους και γείτονες στις κάλπες για να στηρίξουν την «νέα πορεία» την οποία ευαγγελίζεται.


Συμμετοχή - «ρεκόρ»


Οι πολίτες που προσήλθαν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά να ψηφίσουν δεν πτοήθηκαν ούτε από τις τεράστιες ουρές, ούτε από τα τεχνικά προβλήματα, ούτε καν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μερικές από τις νοτιοδυτικές πολιτείες. Η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί μετά τις εκλογές του 1960, στην εκλογική αναμέτρηση μεταξύ Νίξον και Κένεντυ, καθώς πάνω από 130 εκατομμύρια πολιτών αναμένεται να ψηφίσουν.


62% των αμερικανών ψήφισαν με τη σκέψη στην Οικονομία


Πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε από το CNN δείχνει ότι οι Αμερικανοί ψήφισαν πράγματι – όπως ήταν αναμενόμενο υπό τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες – με τη σκέψη στην τσέπη τους.
Αναλυτικά το 62% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πρώτος παράγοντας για την απόφαση τους στις εκλογές ήταν η Οικονομία. Μόνο 10% είπαν ότι βασικό παράγοντα για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου θεωρούν την εξέλιξη του πολέμου στο Ιράκ, μόνο 9% δήλωσαν ότι πρώτο στο μυαλό τους κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος ήταν η απειλή της Τρομοκρατίας και στο ίδιο ποσοστό βρίσκεται και το βάρος που έδωσαν όσον αφορά την ψήφο τους, στο Σύστημα Υγείας.
Τα αποτελέσματα θεωρούνται σημαντικά για την υποψηφιότητα του Μπαράκ Ομπάμα καθώς δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι θεωρούν την οικονομική πολιτική του Ομπάμα ρεαλιστικότερη και πιο ελπιδοφόρα. Αντίθετα ο Μακέιν θεωρήθηκε ότι δεν είχε καλή αντίληψη για την κατάσταση της Οικονομίας.


Πηγή:cosmo.gr


Ωραία όλα αυτά με τον Ομπάμα αλλά θα πω κάτι δανειζόμενος τη φράση του Νόαμ Τσόμσκι:

""Υπ' αυτή την έννοια (σ.σ. ο σχεδιασμός της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ βάσει συμφερόντων), δεν υπάρχει αισθητή διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψήφιους και η προοπτική της "αλλαγής" (σ.σ. της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής) είναι μηδαμινή".

Μια φράση 1000 λέξεις...

4 Νοε 2008

F-16 αναζητούσαν UFΟ στον ουρανό της Αττικής


Πιλότος αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελούσε το νυχτερινό δρομολόγιο Λονδίνο-Αθήνα, είχε αναφέρει πέρσι ότι είχε έρθει σε «στενή επαφή» με άγνωστο φωτεινό αντικείμενο για ώρα, πάνω από την Αττική. Αμέσως σήμανε συναγερμός, που απογείωσε δύο F-16 για τον εντοπισμό του!
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή που έχει γίνει στο Ημερολόγιο του Κέντρου Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της 11ης Οκτωβρίου 2007.
Ο πιλότος είπε ότι είχε δει ότι από τον Αυλώνα μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το άγνωστο αντικείμενο να αλλάζει συνεχώς θέσεις αριστερά και δεξιά του. Η εν λόγω αναφορά έθεσε σε συναγερμό το σύστημα αεράμυνας της χώρας, που απογείωσε δύο F-16 επιφυλακής για τον εντοπισμό του.
Μάλιστα την αναφορά του κυβερνήτη της Ολυμπιακής για περίεργο φωτεινό αντικείμενο επιβεβαίωσαν με όσα είδαν εν συνεχεία από το έδαφος τουλάχιστον 4-5 παρατηρητές και ελεγκτές της Πολιτικής και Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, το «ασυνήθιστου σχήματος» αντικείμενο ούτε τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν ούτε οι χειριστές των F-16 εντόπισαν.
Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε από τον Πύργο Ελέγχου του «Ελ. Βενιζέλος», το προσωπικό του οποίου ανέφερε ότι «το ιπτάμενο αντικείμενο συνεχίζει να φαίνεται προς την περιοχή της Καρύστου», ενώ ρωτούσε αγωνιωδώς «τι κάνει» για το θέμα η Πολεμική Αεροπορία.
Παράλληλα, από τον υπόγειο «Λαβύρινθο» της Λάρισας, όπου χτυπά η «καρδιά» της εθνικής αεράμυνας, δινόταν η ενημέρωση ότι «δεν φαίνεται τίποτε σε κανένα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας».
Λίγο μετά τις 06.00, στο σύστημα που παρακολουθούσε την εξέλιξη της υπόθεσης, προστέθηκε άλλη μία πληροφορία: ο αρχιελεγκτής της μονάδας ραντάρ που βρίσκεται στην κορυφή της Πάρνηθας (2ο ΚΕΠ) ενημέρωσε το ΓΕΑ «ότι βλέπει αυτός και άλλοι συνάδελφοί του ένα φωτεινό αντικείμενο μεγάλο σαν αστέρι, που λάμπει έντονα και έχει απροσδιόριστο ύψος και σχήμα». Μάλιστα ενημέρωσε ότι μέλη του προσωπικού της μονάδας «το έχουν τραβήξει με κάμερα, αλλά δεν φαίνεται κάτι καθαρά».
Από τη συναξιολόγηση όλων των δεδομένων αποφασίστηκε στις 06.23 η απογείωση δύο μαχητικών F-16 από τη βάση της Νέας Αγχιάλου (111 Πτέρυγα Μάχης) που ήταν σε επιφυλακή (Scramble). Πέντε λεπτά αργότερα, τα F-16 με κωδικό «Κεραυνός 2» απογειώθηκαν για περιοχή Αττικής, Μαραθώνα, Καρύστου. Οι παρατηρητές εδάφους συνέχισαν να παρακολουθούν- στις 06.45 υπάρχει και νέα αναφορά παρατηρητή από την Πάρνηθα, σύμφωνα με την οποία «το αντικείμενο άρχισε να απομακρύνεται και να μικραίνει ανερχόμενο». Η περιπολία των δύο F-16 ολοκληρώθηκε στις 07.41 «χωρίς οι πιλότοι του να εντοπίσουν οτιδήποτε».

Η Αφροδίτη

Σύμφωνα με ανεπίσημες ερμηνείες που δόθηκαν, δεν αποκλείεται το φωτεινό ίχνος να ήταν ο πλανήτης Αφροδίτη. Το ενδεχόμενο ενισχύεται, ειπώθηκε, από πολλά αστρονομικά δεδομένα που συσχετίζονται με την εποχή (Οκτώβριος) την ώρα, την κατεύθυνση της κίνησης και τη φωτεινότητα του «αντικειμένου».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών της ΕΜΥ που δόθηκαν σε αξιωματικούς του ΓΕΑ, όλα αυτά σε συνδυασμό με τη θέση της Σελήνης δημιουργούν την αίσθηση ότι ο πλανήτης Αφροδίτη είναι... κάτι άλλο - για τους πιο ευφάνταστους, UFΟ. Σύμφωνα με ειδικούς, ακόμα και εκπαιδευμένοι παρατηρητές, όπως π.χ. οι πιλότοι, μπορεί να ξεγελαστούν, ιδίως αν το περιστατικό συμβεί κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το φυσικό αντικείμενο το οποίο συχνότερα συγχέεται με UFΟ, είναι ο πλανήτης Αφροδίτη. Για παράδειγμα, λένε, αν ένα στρώμα κρύου αέρα παγιδευτεί κάτω από ένα στρώμα ζεστού αέρα, οι ακτίνες του φωτός (από τα αστέρια) ανακλώνται, με αποτέλεσμα αντικείμενα τα οποία βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα να γίνονται ορατά ως αντικατοπτρισμοί.
Καθώς τα στρώματα αέρα κινούνται, το αντικείμενο μπορεί να φανεί ότι αλλάζει κατεύθυνση δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι κινείται με υπερβολική ταχύτητα. Το ίδιο φαινόμενο «μεγεθύνει» επίσης το αντικείμενο.
Τέτοιες καταγραφές για αντικείμενα που ακολουθούν ακόμα και ανθρώπους είναι πολλές, όπως λένε οι ειδικοί όμως, αντί για UFΟ είναι η Αφροδίτη. Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ είχε αναφέρει το 1969 ότι είδε UFΟ, ωστόσο κατόπιν μελέτης θεωρείται βέβαιο ότι ήταν η Αφροδίτη.

Πηγή: cosmo.gr

Εσείς θεωρείτε πως υπάρχουν εξωγήινοι ή είμαστε μόνοι σε ολόκληρο το σύμπαν??

1 Νοε 2008

Η πιο όμορφη υπουργός στον κόσμο!


Με τη ρήση του τίτλου δεν έχει άδικο η γερμανική εφημερίδα "Bild". Όπως και ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι που είχε την έξυπνη ιδέα να υπουργοποιήσει και -πλέον- να ορίσει ως κυβερνητική του εκπρόσωπο την 33-χρονη πρώην μοντέλο, Μάρα Ροζάρια Καρφάνια.

Για να τονώσει το προφίλ του ή μάλλον να θολώσει τους ιταλούς δημοσιογράφους αλλά και τους δυσαρεστημένους άνδρες της χώρας του, ο ιταλός πρωθυπουργός και πρόσωπο που βάλλεται από παντού αυτή την περίοδο στη χώρα του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει αποφασίσει να τοποθετήσει το γνωστό μοντέλο, πρώην τηλεοπτικό πρόσωπο και νυν βουλευτίνα, Μάρα Ροζάρια Καρφάνια, κυβερνητική εκπρόσωπό του.

Το φτωχό κορίτσι από το Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, όπου ζουν οι δυο καθηγητές γονείς της, δεν παρέμεινε στο πτυχίο νομικής που πήρε το 2001 αλλά προχώρησε πολύ παρά πέρα.
Νωρίτερα, βέβαια, είχε λάβει την 6η θέση στο διαγωνισμό για τη μις Ιταλία (το 1997). Στη συνέχεια όμως εμφανίστηκε σε πολλά τηλεοπτικά σόου ενώ πραγματοποίησε μια σειρά γυμνών φωτογραφήσεων που την έφεραν στη δημοσιότητα.
Τότε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να την "πάρει" από τα τηλεοπτικά πλατώ (του σταθμού του) και να την τοποθετήσει στο κόμμα του. Δεν δίστασε μάλιστα να πει δημοσίως ότι αν δεν ήταν παντρεμένος θα την παντρευόταν αμέσως, ωθώντας τη σύζυγό του, Βερόνικα, να τον αναγκάσει να της ζητήσει δημόσια συγνώμη.
Η βουλευτική θητεία της Καρφάνια, που εκλέχτηκε πριν δυο χρόνια, περιλαμβάνει το πόστο της ως υπουργός Ίσων Ευκαριών, όπου ακολούθησε τις συμβουλές του επικοινωνιακού επιτελείου του Μπερλουσκόνι : έκοψε τα μαλλιά της κοντά, αδυνάτισε, άρχισε να ντύνεται σεμνά και δήλωνε σε συνεντεύξεις της ότι έχει μεγαλώσει σε ένα συντηρητικό περιβάλλον.
Επίσης, αρνήθηκε να στηρίξει την πορεία των ομοφυλοφίλων στη Μπολόνια, δηλώνοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν αντιμετωπίζονται πλέον άνισα στην Ιταλία, και εισήγαγε προς ψήφιση νόμο που ποινικοποιεί την πορνεία στους δρόμους.
Αυτή την περίοδο εκπαιδεύεται για να αναλάβει τη νέα της θέση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Προεδρίας Τζιάνι Λέτα, «στο εξής θα βλέπετε πιο συχνά την κυρία Καρφάνια. Προς το παρόν εκπαιδεύεται», αφήνοντας άφωνους τους πάντες.


Πηγή: cosmo.gr